wtorek, 25 października 2016

Światowy Dzień Makaronu - konkurs z marką Barilla

25 października - Światowy Dzień Makaronu :)



Kto z nas go nie lubi?

Z okazji tego dnia, przygotowałam dla Państwa we współpracy z marką Barilla KONKURS, w którym udział może wziąć każdy.

Konkurs będzie trwał do 31 października, do godziny 23:59.


30.09.2016 i 01.10.2016 odbyły się Makaronowe Mistrzostwa Barilla Cup. Uczestnicy mieli proste zadanie polegające na przygotowaniu potrawy konkursowej z wcześniej wybranych składników.



Wasze zadanie konkursowe będzie podobne :)
Zachęcamy do przygotowania dowolnego dania z makaronem, a następnie podzielenia się przepisem lub zdjęciem (a najlepiej jednym i drugim <3). Najbardziej kreatywne pomysły zostaną nagrodzone :)




Jakie nagrody czekają na Was?

Trzy osoby, których dania makaronowe będą najbardziej kreatywne, otrzymają
zestaw produktów Barilla (5 opakowań makaronów i 2 sosy marki Barilla).


Zapraszam do udziału.

SWOJE POMYSŁY MOŻECIE DODAWAĆ POD POSTEM NA BLOGU LUB POD POSTEM KONKURSOWYM NA FACEBOOKU BIZNESWOMAN W KUCHNI


POWODZENIA :)))))



_________________________AKTUALIZACJA_____________________________

Kochani dziękujemy za udział w konkursie.
Nagrodzone zostały 3 makaronowe inspiracje, na widok których, aż ślinka cieknie :)


p. Justyna M. - za jej Makaronowe muffiny (zainspirowałaś mnie :))
p. Aneta M. - za Spaghetti aglio olio z omułkami (oryginalnie i pysznie)
p. Ola S. - za Makaron Muszelki (smak zdecydowanie tkwi w prostocie)


Dziękuję za udział, wszyscy jesteście niesamowici! :)

Zwycięzców zapraszam do kontaktu, a pozostałych biorących udział - do udziału w kolejnych konkursach :)


Zwycięskie przepisy możecie zobaczyć w komentarzach pod postem konkursowym, na stronie Bizneswoman w kuchni na facebooku :)


Całusy <3

wtorek, 18 października 2016

Drożdżówki z twarogiem i jeżynami

Domowe drożdżówki to coś, co każdy chętnie przegryzie do kawy.
Lubię z budyniem i twarogiem chyba najbardziej, dlatego dziś właśnie ta druga wersja.
Owoc nadaje drożdżówce charakteru, a ta zdecydowanie była charakterna :)
Nie wiem czy następnego dnia smakują tak samo (wszystkie zjedzone w kilka minut, po przestygnięciu), ale wiem, że pierwszego są pyszne.
W sumie to nawet sklepowa drożdżówka najlepsza jest w pierwszy dzień, więc po co czekać - lepiej zjeść od razu ;]


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...