wtorek, 26 stycznia 2016

Makaron po śródziemnomorsku

Kochani dzisiaj mam dla Was pomysł na szybciutki obiad. Dzięki uprzejmości firmy Podravka, od której otrzymałam smaczną przesyłkę z produktami, miałam okazję spróbować smaków kuchni śródziemnomorskiej. Przyznam, że makaron Podravka (powstały w 100% z pszenicy durum) w połączeniu z Toskańskim sosem pomidorowym, jest zdecydowanie wart polecenia. 
Wiem, że nie lubicie "gotowców" w pudełkach (z reszta ja też), ale akurat ten sos warto spróbować.
Może jeszcze przypadnie Wam coś do gustu z szerokiej linii Smaków Kuchni Śródziemnomorskiej firmy Podravka :) Zachęcam do testowania i odwiedzenia strony
https://www.podravka.com/pl/smakikuchnisrodziemnomorskiej




Co potrzebujemy: (4 porcje)
  • opakowanie makaronu
  • 1 pomidorowy sos toskański (poczytaj o nim :))
  • ok 500 g fileta z kurczaka
  • ząbek czosnku
  • przyprawy (np. bazylia, inne zioła)
1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Na głębokiej patelni podsmażamy fileta (na niewielkiej ilości tłuszczu). Przyprawiamy. Gdy będzie gotowy zalewamy sosem. Gotujemy jeszcze przez kilka minut.
3. Sos wylewamy na makaron, możemy posypać świeżymi ziołami i startym parmezanem.


SMACZNEGO :)








2 komentarze:

Dziękuję, że znalazłeś/aś chwilę na napisanie tego komentarza ;)
Osoby "anonimowe" proszę o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...