niedziela, 10 stycznia 2016

Fit Brownie z kaszy jaglanej

Dookoła wszyscy chcą być fit, więc i propozycje ciast muszą takie być :) Oto nieco przerobiona wersja popularnego Brownie. Jedno pozostaje niezmienne - szybko się je przygotowuje i jeszcze szybciej znika. Spróbujcie sami :)


Co potrzebujemy:
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki jogurtu
  • 1/2 szklanki kakao
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • opcjonalnie: orzechy na wierzch

*Proporcje na kwadratową blaszkę o średnicy 25 cm



1. Kaszę gotujemy zgodnie ze wskazówkami zamieszczonymi na opakowaniu. Odstawiamy do
przestygnięcia.

2. Do kaszy dodajemy pozostałe składniki (czekoladę wcześniej rozdrabniamy na małe kawałeczki). Wszystko miksujemy blenderem i wykładamy na blaszkę. Opcjonalnie posypujemy posiekanymi orzechami.

Pieczemy przez około 45 minut, w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

SMACZNEGO :)





8 komentarzy:

  1. W składnikach zapomniałaś napisać kaszy jaglanej.
    Jednak ciasto wygląda meeega apetycznie i sam fakt, że jest to fit obiad już mnie zadawala. Pozdrawiam Kuchnia PauletteS.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Już poprawione. Przepraszam za zamieszanie :)

      Usuń
  2. Pysznie wygląda! Do zrobienia :)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mega smaczne:) polecam przepis! Agata

    OdpowiedzUsuń
  4. nigdy nie robiłam, może i spróbuję :D
    super wygląda :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Czy czekolada może być starta na tarce o grubych oczkach?

    OdpowiedzUsuń
  6. Przepyszne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu! :D Tylko popękało mi strasznie... Jakieś sugestie co z tym fantem zrobić w przyszłości? ;p

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że znalazłeś/aś chwilę na napisanie tego komentarza ;)
Osoby "anonimowe" proszę o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...