środa, 3 grudnia 2014

Z cyklu Kuchnia Konara - Pulpety w sosie borowikowym

Po długiej nieobecności wracam i to z przepisem mojego chłopaka. Cykl jego przepisów nazwałam Kuchnia Konara i czasem jeszcze pojawią się na blogu. Przeprowadzka zachęciła go do nauki gotowania. Miło, gdy czasem to nie Ty musisz zrobić obiad ;)
Dziś zaserwowano pulpeciki w sosie borowikowym (niestety takim z paczki, ale od czegoś trzeba zacząć). W połączeniu z kaszą gryczana i ogórkami konserwowymi, było całkiem pysznie - przyznaję ;]




Co potrzebujemy: (3 porcje)
  • 200 g mięsa mielonego
  • 2 torebki kaszy gryczanej
  • sos borowikowy
  • ogórki konserwowe
  • przyprawy - zioła prowansalskie, sól, pieprz, ostre przyprawy itp.
  • śmietana (opcjonalnie)


1. Sos przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Przyprawiamy według uznania - u nas np. zioła prowansalskie, sól, pieprz, ostra przyprawa do kurczaka.

2. Z mięsa mielonego formujemy kulki. Obtaczamy je w bułce tartej z przyprawami. Podsmażamy na patelni, a następnie zalewamy je przygotowanym wcześniej sosem. Możemy dodać nieco gęstej śmietany. Wszystko dusimy na patelni przez około 10-15 minut.

3. Podajemy z kaszą gryczaną i przygryzamy ogórkami konserwowymi ;)

SMACZNEGO ;]


2 komentarze:

Dziękuję, że znalazłeś/aś chwilę na napisanie tego komentarza ;)
Osoby "anonimowe" proszę o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...