poniedziałek, 29 października 2012

Pancakes z miodem i bananami (z kefirem)

Już robiłam "amerykany" z mlekiem i maślanką, a teraz pierwszy raz z kefirem. Różnią się od siebie naprawdę niewiele. Ja prawie nie wyczuwałam różnicy. A do tego banan i miód, taka mnie naszła ochota ;) Nie moge jeść za bardzo takich pyszności, ale czasami warto złamać jakaś zasadę dla chwili słodkiej przyjemności :)




Co potrzebujemy: (wychodzi ponad 10 pancakes)
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka kefiru
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 3 łyżki oliwy 
  • szczypta soli
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody



 1. Wbijamy jajko, przesiewamy mąkę i dodajemy pozostałe składniki. Miksujemy blenderem (bądź mikserem). Jeśli ciasto nie jest wystarczajaco gęste, dodajemy jeszcze mąki.

2. Smażymy na małym ogniu z niewielką ilością oleju.

3. Możemy podawać z bananem i miodem ;)

SMACZNEGO



7 komentarzy:

  1. Uwielbiam, uwielbiam! Jak pięknie tu wyglądają :D

    OdpowiedzUsuń
  2. jesienny klimat- najlepszy!;) dziwne, że własnie jesienią miód nabiera zupełnie innego smaku. mmm super!

    OdpowiedzUsuń
  3. miód i banan dobre połączenie :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że znalazłeś/aś chwilę na napisanie tego komentarza ;)
Osoby "anonimowe" proszę o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...