niedziela, 30 września 2012

Kruche babeczki z budyniem

Ostatnio znalazłam fajną piekarnię,w której można dostać maleńkie kruche babeczki za grosze. 20 sztuk kosztowało mnie około 3zł, a są naprawdę pyszne, rozpływają się w ustach. Nie mam w domu foremek, aby takie upiec, poza tym odstrasza mnie masa wyklejania i roboty przy nich. Mogąc kupić je za grosze, nie śpieszy mi się do samodzielnego przygotowywania. Dziś zrobiłam je z budyniem wiśniowym. Udekorowałam pysznym, słodkim winogronem prosto z ogródka :) No były pyszne i rozeszły się w mgnieniu oka. Jeśli lubicie sami robić kruche babeczki to zachęcam, bo to ppomysł na bardzo pyszny deser. A jeśli ktoś kupuje takie, to może w 5 minut wyczarować coś naprawdę smacznego. Pozdrawiam :)


P.S. Zachęcam Was do głosowania na mój przepis, na pizze na patelni, w zakładce "Proszę o Wasze cenne głosy". Za każdy gorąco dziękuję :)




Co potrzebujemy:
  • kruche babeczki
  • budyń (u mnie wiśniowy)
  • owoce do przybrania
  • mleko


1. Budyń przygotowujemy z mniejszej ilości mleka niż podano na opakowaniu, aby wyszedł bardziej gęsty i nie spływał z babeczek :) (np. zamiast 500 ml - 400 ml). Jeśli nie jest słodki, dodajemy cukier. Gotowy, gorący budyń wykładamy łyżeczką na babeczki. Dekorujemy, np. winogronem. I zajadamy się ;)

SMACZNEGO



6 komentarzy:

Dziękuję, że znalazłeś/aś chwilę na napisanie tego komentarza ;)
Osoby "anonimowe" proszę o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...